Proprietați terapeutice și beneficiile celei mai pure ape de mare Aqua Maris

Înca din cele mai vechi timpuri, bolnavii slăbiţi sau cei care sufereau de boli respiratorii erau sfătuiti să petreacă cât mai mult timp posibil în apropierea mării. Mărturii ale Greciei antice arată că medicii recomandau pacientilor să stea pe malul mării şi să inspire “acolo unde valul se sparge de ţărm“.

Poetul grec Euripide scria că marea readuce oamenilor sănătatea, în timp ce filozoful Platon pretindea că “marea spală toate bolile omului“.

Care este secretul apei de mare în beneficiile pe care aceasta le aduce asupra sănătăţii oamenilor?

Apa de mare conţine o mare varietate de săruri minerale şi oligoelemente. Compoziţia apei de mare este foarte complexă, fiind practic imposibil de reprodus sintetic.

Deoarece compoziţia apei de mare este foarte asemănătoare cu cea a lichidelor corpului uman, aceasta a fost utilizată în trecut ca substituent de plasmă.

Apa de mare conţine sodiu, magneziu, calciu, clor, sulfaţi, bicarbonaţi, cupru, mangan, seleniu, zinc şi multe alte elemente. Sodiul şi ionul de clor stimulează regenerarea mucoasei nazale; iodul este cunoscut pentru efectul său antiseptic; bicarbonatul contribuie la diluarea mucusului şi curăţarea mucoasei nazale, în timp ce calciul şi magneziul au efect antialergic şi antiinflamator.

Gama de produse Aqua Maris foloseşte proprietăţile vindecătoare ale apei Mării Adriatice, proprietăţi datorate bogăţiei în minerale şi oligoelemente. Marea Adriatică este cunoscută pentru claritatea şi puritatea ei, fiind unul dintre cele mai curate ecosisteme ale planetei.

Deși face parte din Marea Mediterană, Marea Adriatică este o acumulare de apă unică. Potrivit cercetărilor, apa din Marea Adriatica are un ciclu de înlocuire de 3,3-5 ani, ceea ce este sensibil mai rapid comparat cu unele mări ce au ciclul de înlocuire de până la 40 de ani.

Transparența Mării Adriatice ajunge la 56 de metri, o proprietate incredibilă în comparație cu multe alte acumulări de apă. Claritatea și culoarea intens albastră a apei, unică și ușor de recunoscut, face această proprietate chiar mai deosebită. Salinitatea mării Adriatice este de 38 ‰ precum și saturația de oxigen a Mării Adriatice este mai mare decât media mondială.


Sfaturi pentru sănătatea ta

Te sprijinim cu informații și recomandări privind produsele Aqua Maris. Click pe buton pentru a cere sfatul specialiştilor Walmark.

Întreabă acum