Sănătatea gâtului și a cavității bucale

Cavitatea bucală este segmentul iniţialal tubului digestiv dar face parte de asemenea şi din tractul respirator.

Senzaţia de uscăciune a gurii se datorează unei cantităţi insuficiente de salivă în cavitatea bucală, fiind rezultatul respiraţiei pe gură atunci când nasul este congestionat. Această uscăciune poate duce la inflamarea gâtului. O altă cauză a uscăciunii gurii poate fi şi disfuncţionalitatea glandelor salivare.

Respiraţia mirositoare (halena) este un subiect delicat. Cel mai adesea este cauzată de o igienă necorespunzatoare a cavităţii bucale dar şi de o cantitate insuficientă de salivă secretată. Fumatul, consumul de alcool sau mâncarea condimentată pot înrăutăţi această situaţie.

Durerea în gât poate fi o consecinţă a faringitei sau amigdalitei. Simptomul predominant în inflamaţia acută a gâtului este durerea, durere care se intensifică la înghiţire. În inflamaţiile cronice durerea este mai puţin intensă dar de lungă duratăşi adesea este însoţită de tuse uscată. Este cauzată de obstrucţia cronică a nasului, de aerul prea uscat, expunerea la praf sau se află în stransă legatură cu inflamaţia altor organe aflate în vecinatate, de ex. sinusurile.

Imflamaţia cavităţii bucale poate fi cauzată de stimuli mecanici sau termici, ca de exemplu mâncare cu o consistenţă dură sau prea caldă, dar poate fi cauzată şi de micro-organisme patogene ca bacteriile şi virusurile. În cazul unor astfel de afecţiuni inflamatorii ale cavităţii bucale pot sa apară senzaţia de arsură în gură, o secreţie crescută de salivă, afte sau mici ulceraţii.

Gama de produse Aqua Maris foloseşte proprietăţile vindecătoare ale apei Mării Adriatice, proprietăţi datorate bogăţiei în minerale şi oligoelemente. Marea Adriatică este cunoscută pentru claritatea şi puritatea ei, fiind unul dintre cele mai curate ecosisteme ale planetei.

Transparența Mării Adriatice ajunge la 56 de metri, o proprietate incredibilă în comparație cu multe alte acumulări de apă. Claritatea și culoarea intens albastră a apei, unică și ușor de recunoscut, face această proprietate chiar mai deosebită. Salinitatea mării Adriatice este de 38 ‰ precum și saturația de oxigen a Mării Adriatice este mai mare decât media mondială.


Sfaturi pentru sănătatea ta

Te sprijinim cu informații și recomandări privind produsele Aqua Maris. Click pe buton pentru a cere sfatul specialiştilor Walmark.

Întreabă acum